Kravet från KD: Fler unga afghaner ska få stanna i Sverige

Ebba Busch Thor vill låta fler unga afghanska män få stanna i Sverige. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 29 jun 2017 2017-06-29
E-post

SVERIGE ”Oavsett om de fortfarande är barn i lagens mening eller hunnit bli myndiga är de oerhört utsatta”, skriver KD-ledaren Ebba Busch Thor och andre vice ordförande Emma Henriksson i en debattartikel. Nu kräver de att fler unga män från Afghanistan ska få stanna i Sverige.

”De pojkar och unga män som i dag riskerar utvisning till Afghan­istan lever många gånger inte upp till de högt ställda kriterier som gäller för asyl”, konstaterar KD-ledaren Ebba Busch Thor och andre vice ordförande Emma Henriksson i en debattartikel publicerad i den kristna tidningen Dagen. Nu kräver KD-ledaren med sin partikamrat att fler unga afghaner ska få stanna i Sverige.

”Det är vår bedömning att betydligt fler av dessa skulle ha kunnat beviljas uppehållstillstånd om regeringen inte med den tillfälliga lagen tagit bort möjligheten att göra en bedömning utifrån synnerligen och särskilt ömmande omständigheter”, fortsätter debattörerna.

”Oavsett om de fortfarande är barn i lagens mening eller hunnit bli myndiga är de oerhört utsatta”.

Ska asylreglerna bli mer generösa?
2977 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag