Kritikstorm mot Resumé efter insinuant artikel om skådisen Suheib Salehs roll i reklamfilm

Foto: Faksimil Resumé samt Twitter
  • Tisdag 16 apr 2019 2019-04-16
E-post 68

Branschtidningen Resumé möter blytung kritik på Twitter efter en omdiskuterad publicering. I en artikel är Resumé kritiska till att vårdbolaget Kry använder skådespelaren Suheib Saleh i en reklamfilm, samtidigt som Saleh spelar rollen som knarkförsäljare i Netflix-serien ”Störst av allt”.

Att skådespelaren Suheib Saleh, kanske mest känd för rollen som knarkförsäljare i Netflix-serien ”Störst av allt”, medverkar i en reklamfilm för vårdbolaget Kry får branschtidningen Resumé att se en mindre skandal. Det är i vart fall så kritiker tolkar Resumé-artikeln där Krys presschef Linda Bengtsson intervjuas.

Trots att Bengtsson påtalar att det bara är ett sammanträffande och att det är normalt att skådespelare har flera parallella uppdrag samtidigt vill inte Resumé-reportern ge sig.

”I serien spelare han en knarklangare. Hur problematiskt blir det sett till den typ av tjänster ni säljer?” lyder en av frågorna från Resumé. Men det stannar inte där, i ännu en fråga försöker tidningen pressa vårdbolaget.

”Fast nu är det väl så att det handlar om en omtalad serie som förmodligen ligger top of mind hos mottagaren jämfört med Kry:s kampanj. Kan det inte finnas någon problematik med att han är förknippad med den typen av roll just nu samtidigt som han gör reklam för er produkt?” lyder den frågan.

Blytung kritik mot Resumé

Nyhetsartikeln från Resumé möter hård kritik i sociala medier. Den välkända Twitterprofilen ”Rektor Hamid” konstaterar torrt att han ”förlorade ett antal hjärnceller efter att ha läst den artikeln”. En lång rad andra twittrare menar att Resumé borde skämmas.

”Be om ursäkt snabbt innan jag blir arg”, skriver musikartisten ”Mardan” från Fittja. I en annan tweet argumenteras att Resumé-artikeln är ansvarslös.

När Nyheter Idag har talar med Krys presschef Linda Bengtsson är hon på gott humör och tycks inte ta någon större notis av vad Resumé-journalister tycker, men hon förklarar samtidigt att hon förstod ”vart han ville komma” med sina frågor.

– Som skådespelare har man ett manus och som skådis har man olika jobb. Det är inte konstigare än att man spelar mördare, eller familjefar, i nästa film. Man agerar efter ett manus helt enkelt.

Är Suheib Saleh välkommen i framtida reklamfilmer också?

– Absolut! Han gjorde ett jobb på uppdrag av oss, han och några till.

Och alldeles oavsett vad Resumé skriver om att Kry använder Suheib Saleh i sin reklam tänker inte vårdföretaget ändra linje i vilka de anlitar för reklamfilmer.

– Det Resumé skriver har inget med honom att göra. Det här är ju Resumés sätt att bygga sin artikel, säger Bengtsson.

Resumé: ”Beklagar att människor har tagit illa vid sig”

I en skriftlig kommentar till Nyheter Idag berättar Resumé-journalisten Andreas Rågsjö-Thorell om bakgrunden till den omtalade artikeln.

”Min utgångspunkt var att Kry är en nätdoktor som rullar ut en kampanj med en skådespelare som just nu spelar knarklangare i en aktuell serie på Netflix och ville se i fall det bara var ett sammanträffande eller om bolaget ville få en hävstångseffekt av serien. Det var därför frågorna till KRY ställdes”, skriver han.

Rågsjö-Thorell poängterar att skådespelaren Suheib Saleh inte figurerat i så stora sammanhang tidigare som nu med Netflix-serien.

”Hans roll i ’Störst av allt’ torde därför ligga högt upp i medvetandet hos många av mottagarna. Hade han medverkat i en reklamkampanj för exempelvis ett skoföretag hade det inte blivit någon artikel som uppmärksammade sammanträffandet”, skriver han och fortsätter:

”Jag beklagar att människor har tagit illa vid sig av vår publicering och tar till mig av kritiken. För mig handlar texten om en reklamkampanj och en tv-serie som har en gemensam nämnare i en skådespelare samt krocken mellan vårdföretag och langning”, avslutar Rågsjö-Thorell.

Artikeln har uppdaterats

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag