Kvinna gav 700 000 kronor till spådam – misstänkt bedrägeri

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 26 apr 2021 2021-04-26
E-post 294

KALMAR En kvinna i Kalmar betalade 700 000 kronor till en spådam i hopp om att bli av med onda energier. Nu misstänker kvinnan att hon har blivit blåst, och polisen har inlett en utredning om grovt bedrägeri.

Polisens presstalesman Robert Loeffel berättar att kvinnan såg en annons i tidningen om en spådam som kunde ”extrahera onda energier”.

– Hon fattade stort tycke och trodde på den här spådamen, så hon har gjort rätt stora penningöverföringar efterhand som betalning för tjänsterna, och uppskattar det till 700 000 kronor. Det är både pengar och exklusiva föremål som har skickats över, säger Loeffel.

Kvinnans bank reagerade på dessa överföringar och tog kontakt med henne. Efter det gjorde kvinnan en anmälan till polisen, som nu utreder saken som grovt bedrägeri.

För att få tag på den skyldige ska polisen ta reda på var pengarna har hamnat.

Robert Loeffel konstaterar att det är ett ovanligt fall.

– Bedragare har en otrolig mängd olika sätt att agera på, men spådam har jag knappt varit med om innan, eller i alla fall på väldigt länge.

Läs även: Lär dig av andras erfarenheter, eller dö!

Läs även: Svennebanan har fått nog

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag