Kvinna våldtagen utomhus i Piteå sent igår kväll

Grans Naturbruksgymnasium. Foto: Piteå kommun
Foto: Piteå kommun
  • Måndag 23 okt 2017 2017-10-23
E-post 609

PITEÅ En ung kvinna våldtogs sent på söndagskvällen utomhus i närheten av Grans naturbruksgymnasium utanför Piteå. En man i 20-årsåldern har under natten gripits och anhållits för brottet.

Kvinnan slog klockan 23:25 igår kväll larm om att hon hade våldtagits utomhus. Drygt två timmar senare kunde en utpekad gärningsman, en man i 20-årsåldern, gripas för brottet. Vid halv tre-tiden anhölls mannen för brottet och han är idag på förmiddagen fortsatt anhållen.

– Det finns en form av bekantskap kan jag bekräfta, bara för att dementera att det är en överfallsvåldtäkt, säger Börje Öhman på polisens regionledningscentral till Nyheter Idag.

– Jag vill inte kommentera någonting mer än så. Framförallt för att ärendet ägs av åklagarmyndigheten eftersom gärningsmannen är anhållen.

På åklagarkammaren i Luleå är det åklagare Henrik Wallin som har hand om ärendet.

– Jag håller på att sätta mig in i ärendet och läser in mig på all information, berättar han för Nyheter Idag.

En plats i närheten av naturbruksgymnasiet har spärrats av och undersöks under måndagen av kriminaltekniker.

Wallin är i övrigt förtegen om ärendet och vill inte säga så mycket om vare sig brottsoffret eller den anhållne mannen. Det är oklart hur den anhållne mannen ställer sig till anklagelserna mot honom.

– Han har inte sagt någonting. Han vill ha en försvarare och det har han nu fått. Han kommer förhöras igen med försvarare och det kommer ske under dagens lopp, säger Henrik Wallin.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag