Magda Gad svarar på Filip och Fredriks påhopp: ”De vill att jag ska skjutas i huvudet”

Foto: Expressen/Youtube
Foto: Expressen/Youtube
  • Fredag 8 sep 2017 2017-09-08
E-post 3249

SVERIGE Krigsreportern Magda Gad svarar nu på Filip och Fredriks hån av hennes rapportering från fronten i inbördeskrigets Syrien och Irak.

Såhär skriver hon i ett meddelande till Nyheter Idag:

Jag kan inte se klippet härifrån Syrien, men om det stämmer att Filip och Fredrik kritiserar att jag har hjälm på mig vid fronterna i Raqqa kan jag bara dra två slutsatser:
1) De vill att jag ska skjutas i huvudet
2) De har inte förstått att jag befinner mig i en krigszon
Hur som helst är det deras problem, inte mitt.
Jag är fullt upptagen med att arbeta i en av världens farligaste och mest underrapporterade konflikter. Och jag kommer definitivt fortsätta att arbeta i hjälm, väst och med sjukvårdsutrustning tillgänglig.
Jag är inte här för att dö utan för att lyfta fram situationen på plats och berätta om de drabbade människorna, vilket jag gör varje dag – allt från soldater, både kvinnor och män och av olika etniciteter och religioner, till civila inklusive barn.

Magda Gad befinner sig just nu i Islamiska statens tidigare inofficiella huvudstad Raqqa och rapporterar löpande från slaget om staden på sin Facebooksida.

SE ÄVEN: ”Filip & Fredrik” hånar krigsreportern Magda Gads rapportering från slaget mot Islamiska staten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag