Man slogs ned inför sina barn efter badhusbesöket – två döms

Brottsplatsen och de skyldiga. Bilder från förundersökningen.
  • Onsdag 8 mar 2023 2023-03-08
E-post 0

LUND Det räckte inte med att den minderåriga dottern blev antastad på badhuset, utan dessutom skulle modern till en av de skyldiga se till att kalla dit en annan familjemedlem för att hämnas att det gjorts en polisanmälan. Nu döms Akram H och Ezequiel D för den råa misshandeln av en ensam man som försökte skydda sin familj.

I början av augusti gick en 49-årig man till Högevallsbadet i Lund tillsammans med sin ex-flickvän och deras barn. Inne på badhuset noterade de genast ett gäng bestående av 8–10 invandrarungdomar som betedde sig illa.

– Jag och andra föräldrar sa till personalen men det hände inget. De sa bara till killarna men inget hände och de fortsatte. De fick fortsätta. Det var riktigt illa, säger 49-åringen i förhör.

Personalen på det HBTQI-certifierade badhuset lät pojkarna hållas trots att de knuffade och armbågade andra barn i vattnet. Men när 49-åringen och hans familj skulle gå därifrån berättade den minderåriga dottern att ungdomarna försökt dra ned hennes bikinitrosor, varpå flickans mor valde att ringa polis.

Läs mer: Anmälde sexuellt ofredande av 11-årig dotter – misshandlades grovt inför sin familj

Polisen tog upp en anmälan om ofredande och såg till att två pojkar i 15-årsåldern avlägsnades från badhuset tillsammans med den ena pojkens mor. Modern såg genast till att ringa dit en av sina äldre söner, Akram H som rappar under artistnamnet Akke. Han kom strax till platsen i bil tillsammans med sin vän Ezequiel D. Hans mor och lillebror pekade ut personen – 49-åringen – som de ansåg vara skyldig till att polis kallats dit.

När 49-åringen med familj var på väg hem körde Akram upp bredvid dem, hoppade ut och gick fram till 49-åringen och frågade varför han anmält hans lillebror. 49-åringen förstod att situationen var hotfull och försökte uppehålla så att familjen skulle komma undan..

– Jag tänkte bara på att skydda familjen. Minsta sonen i bärsjal och fyra barn. Min ex-flickvän ringde 112 direkt men det tog lång tid att komma fram. Jag gick och kollade på de två killarna som närmat sig mig så jag vet inte om det var fler i bilen. Sen kom första knytnävslaget efter en halvminut kanske, säger han i förhör och fortsätter:

– Det var föraren som slog mig i ansiktet. Och jag hade stor väska med badkläder plus en ryggsäck och familjen att hålla koll på. Så därför försökte jag bara gå och gå och fick ta emot smäll efter smäll.

Plötsligt blir han omkullknuffad och ramlar över sin kasse. När han ligger på marken sparkar Akram och Ezequiel honom i huvudet och stampar på hans kropp så att han tappar medvetandet och får en fraktur i benet. Allt sker inför ögonen på de skräckslagna barnen som vill rädda sin far.

Enligt vittnesuppgifter skedde misshandeln till uppmuntrande tjut från Akrams mor. Själv nekar hon till att över huvud taget ha bevittnat någon misshandel, vilket dock motsägs av bilder från platsen.

Nu döms Akram H och Ezequiel D för grov misshandel till fängelse i ett år och nio månader. Akram nekar till brott medan Ezequiel har erkänt misshandel av normalgraden.

Läs även: De misshandlade småbarnspappan – våldsamma skurkar som sluppit hårda straff

Läs även: Syrisk familj åtalas för misshandel av dotterns pojkvän – ville försvara familjens heder

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag