Medarbetare på Samhällsnytt går över till Aftonbladet

Jonas Bengtsson. Foto: Privat
  • Söndag 1 apr 2018 2018-04-01
E-post 280

SVERIGE Samhällsnytt-medarbetaren Jonas Bengtsson kommer arbeta under sommaren hos konkurrenten Aftonbladet. Men har är inte orolig för att bränna sitt rykte i alternativmedia. – Jag tycker beröringsskräcken för PK-media är överdriven, säger han till Nyheter Idag.

Journalisten Jonas Bengtsson arbetar på Samhällsnytt, tidigare känt som Avpixlat. Där skriver han under eget namn och bildbyline. Sajten styrs formellt av Mats Dagerlind men är i praktiken kontrollerad av Kent Ekeroth (SD).

Men i sommar väntas Bengtsson byta redaktion till Aftonbladet. Nyheter Idag har talat med Bengtsson om hur arbetssituationen ser ut över sommaren.

– Jag har ett kontrakt från första juni till sista augusti. Sen vet jag att när de satt schemat i maj kan det bli mindre ändringar. Men just nu har jag kontrakt på tre månader.

Är du inte rädd att bränna dig i alternativmedia-kretsar genom att arbeta för en sajt som Aftonbladet?

– Jag tycker den här beröringsskräcken för PK-media är överdriven. Det håller inte i längden att avfärda tidningar som Expressen och Aftonbladet. Visst, de är inte perfekta, men alla kan ju bli bättre.

Vad säger Kent Ekeroth om att du kommer jobba på Aftonbladet?

– Inga kommentarer.

Vad är det du ska göra på Aftonbladet?

– Sportredigering. Det kan säkert bli lite andra arbetsuppgifter men i grunden är det redigering. Men jag är inte främmande för att hjälpa till på deras ledarredaktion heller.

Och sen tänker du fortsätta på Samhällsnytt efter dina tre månader på Aftonbladet?

– Ja, det är ju tanken.

Det är inte första gången Bengtsson arbetar på sajter som Aftonbladet. Han har tidigare arbetat i flera år på Expressen, men även på tidningar som Smålandsposten och Barometern. Han har även arbetat för 24Kristianstad och 24Blekinge.

Nyheter Idag söker Kent Ekeroth för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag