Miljardregn i regeringens nya integrationssatsning – Enorm ökning av pengar till kommuner

Magdalena Andersson (S). Foto: regeringen.se
  • Tisdag 26 jun 2018 2018-06-26
E-post 862

STOCKHOLM För att hantera problemen i utsatta kommuner kommer regeringen öka årliga utbetalningar till integrationssatsningar med flera miljarder de kommande åren. Från 2018 till 2020 kommer utbetalningarna öka från 425 miljoner kronor till 2,2 miljarder kronor.

Den 26 juni presenterar regeringen sin nya strategi för att motverka segregationen i Sverige. Regeringen pekar ut flera kommuner som har problem med hög arbetslöshet, lågt valdeltagande och låg utbildningsnivå, uppger regeringen.

För att erbjuda stöd till de kommuner som regeringen klassar som ”socioekonomiskt utsatta” kommer årliga utbetalningar på hundratals miljoner beviljas de kommuner som ansöker om stödet.

Regeringen kommer erbjuda kommuner möjligheten att söka om pengar för att motverka segregation i kommunen. Redan i år har totalt 425 miljoner kronor delats ut till olika kommuner.

De kommande åren kommer summan att öka till alla kommuner. Redan under 2019 kommer utgifterna öka från 425 miljoner kronor till 1,35 miljarder kronor, uppger regeringen.

Storleken på dessa utbetalningar kommer sedan öka fram till 2020 och sträcka sig ända fram till 2027. Den totala årliga summan som kommer betalas ut till kommuner från och med 2020 kommer ligga på 2,2 miljarder kronor.

Regeringen lägger kontinuerligt mer pengar på att hantera invandringen. När regeringen presenterade sin vårbudget under april 2018 framkom det att regeringen kommer öka utbetalningarna till kommunernas asylmottagande med flera miljarder.

LÄS ÄVEN: Miljardregn till kommunernas asylmottagande i Magdalena Anderssons vårbudget

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag