Misstänkte terroristen greps vid asylboende

Den misstänkte terroristen greps vid ett asylboende i Boliden, uppger DN. Foto: Google maps
  • Torsdag 19 Nov 2015 2015-11-19
E-post 624

VÄSTERBOTTEN Det var vid ett asylboende i Boliden som polisen tillsammans med säkerhetspolisen kunde gripa den misstänkte terroristen Mutar Muthanna Majid. Det uppger ett vittne till tidningen Dagens Nyheter.

På torsdagskvällen meddelar Säkerhetspolisen på sin hemsida att den misstänkte terroristen Mutar Muhanna Majid har gripits i Boliden i Västerbotten. Enligt uppgifter till Dagens Nyheter, som har talat med ett vittne på platsen, ska den misstänkte terroristen ha blivit gripen vid ett asylboende på orten.

– Asylboendet är överfullt med personer, säger en person till Dagens Nyheter.

Mutar Muthanna Majid, som alltså greps i boliden, är misstänkt för förberedelse till terroristbrott, uppger myndigheterna.

Asylboende i Boliden har tidigare utsatts för mordbrand – av en boende

I slutet av oktober blev ett asylboende i Boliden föremål för medial uppmärksamhet efter att en brand startat på boendet. Det är i nuläget oklart om det är samma asylboende, eller om det finns mer än ett boende i den lilla orten i Västerbotten.

En kvinna i 36-års åldern dömdes av Skellefteå Tingsrätt till två års fängelse för branden som ansågs vara anlagd, rapporterade då SVT Nyheter. Åklagaren yrkade även på utvisning, men det menade tingsrätten att det inte går att genomföra då migrationsverket inte hunnit hantera kvinnans asylärende.

Se även:
Säpo bekräftar: Asylsökande IS-terrorister får stanna i Sverige – Dussintals varje år

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag