”Ni måste sansa er”: Polisens uppmaning till kriminella efter handgranatsattacken

Foto: Faksimil svtplay.se
  • Måndag 8 jan 2018 2018-01-08
E-post 3775

STOCKHOLM ”Det måste få ett slut nu. De kriminella elementen måste sansa sig”, säger Jan Evenson polismästare i region Stockholm till SVT Rapport när han kommenterar händelsen i Vårby gård där en man avled efter att en handgranat exploderade.

Söndagens händelse i den södra Stockholmsförorten Vårby gård där en man avled efter att en misstänkt handgranat detonerade väcker känslor. I sociala medier har allt fler krävt hårdare tag mot kriminella element för att råda bot på en allt otryggare vardag.

I måndagens SVT Rapport intervjuas Jan Evenson, polismästare i region Stockholm, om händelsen och han menar att de kriminella själva måste lugna ner sig.

– Det måste få ett slut nu. De kriminella elementen måste sansa sig, säger han i teveprogrammet.

Evenson konstaterar också att oskyldiga kan drabbas när de kriminella inte lyder polisens uppmaning om att ”sansa sig”.

– Det är dags att avsluta den här typen av våldskapital. Tredje man kan bli skadade och här är ett bevis på att dom blir det också, fortsätter Evenson.

Uttalandet har väckt reaktioner i sociala medier och någon föreslår att polisen ska ta fram nya armband likt de som använts i polisens kampanj ”sluta tafsa”. En annan ställer sig frågande till polisens uppmaning till de kriminella elementen.

”Är jag naiv om jag trodde att polisens uppgift var att beivra och lagföra brott… inte vädja till kriminella om att sansa sig?”, frågar en annan.

Funkar det att be kriminella att "sansa sig"?
3226 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag