Nu saboteras SD-reklam i tunnelbanan

  • Tisdag 13 maj 2014 2014-05-13
E-post 0

STOCKHOLM Nu har Sverigedemokraternas reklam i tunnelbanan inför EU-valet vandaliserats. På twitter sprids nu bilder där någon eller några kastat färg på de politiska budskapen.

Sverigedemokraternas reklam i Stockholms tunnelbana väcker känslor och flera medier har rapporterat om att personer ringt till Storstockholms lokaltrafik för att klaga på reklamen. Nu har någon eller några gett sig på SD-affisherna och vandaliserat dessa. En person på twitter som kallar sig ”Kamrat Sandra” publicerar två bilder där Sverigedemokraternas affisher är förstörda. En annan person på twitter som heter ”Jesper Nilsson” kommenterar det hela.

– Antirasister i Stockholm visar vad de tycker om rasist-reklam i tunnelbanan, skriver Jesper Nilsson på twitter.

Det har kastats färg på affischerna även på Skanstull enligt nedan bild som publicerades på twitter.

SD ser ut att vara förberedda

Det är inte första gången som Sverigedemokraternas valaffisher blir utsatta. Redan i valet 2010 drabbades partiet av skadegörelse på olika ställen i landet där till och med Sverigedemokrateras valstuga mitt i Stockholm blev utsatt för ett attentat med brandsläckare. Tidigare under dagen meddelade Sverigedemokraternas pressekretare Martin Kinnunen att de är förberedda på eventuell skadegörelse mot affisherna i tunnelbanan.

– Vi har tryckt stor överupplaga. ClearChannel har satt in extra beakning och lovar snabbt byta, förklarar Kinnunen i sociala medier.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag