Nytt vansinnesdåd – Tre personer knivskurna i centrala Norrköping

Tre personer knivskadades i centrala Norrköping. Foto: Läsarbild
  • Måndag 17 aug 2015 2015-08-17
E-post 220

NORRKÖPING Vid lunchtid på måndagen knivattackerades tre personer i centrala Norrköping varav två ska vara allvarligt skadade enligt uppgifter till lokalmedia. – Han bara vände sig om och högg henne i ryggen, säger en person som såg händelsen till till Norrköpings Tidningar.

Tre personer har knivattackerats i centrala Norrköping vid lunchtid i vad som förefaller vara ett nytt vansinnesdåd. Samtliga tre personer är förda till sjukhus varav två är allvarligt skadade. En av de allvarligt skadade är en ung kvinna i 21-års åldern och vårdas på intensivvårdsavdelning samt en man i 24-års åldern som även han är allvarligt skadad och opereras akut, rapporterar Norrköpings Tidningar.

”Högg henne i ryggen”

Offren ska enligt lokaltidningen har attackerats på olika ställen helt oprovocerat av gärningsmannen. Vittnesuppgifter till lokalmedia gör gällande att gärningsmannen ska ha varit påverkad av någon sorts droger. En av de attackerade, som skadades lindrigt, ska vara en EU-migrant som tiggde i centrala Norrköping. Den första knivattacken ska ha skett utanför stadsbiblioteket.

– Han bara vände sig om och högg henne i ryggen, säger en person som såg händelsen, till Norrköpings Tidningar.

Polisen spärrade av områdena där attackerna ska ha ägt rum och en brandbil ska ha spolat bort blod från marken. Samtidigt har en polishelikopter hovrat över Norrköping, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska det inte vara relaterat till knivdåden.

En man gripen för vansinnesdådet

En man har gripits för knivattackerna och enligt uppgifter till Fria Tider ska han vara i 24-års åldern och tidigare dömts för snatteri. Men under eftermiddagen ville inte polisen kommentera ärendet med några närmare uppgifter.

– Nej, jag har tyvärr väldigt knapphändiga uppgifter om honom. Det är en man, vet jag, född på 90-talet om nu de uppgifterna stämmer. I övrigt har jag inga närmare uppgifter om honom och jag vet inte hur han ställer sig till gärningen eller vad som är bakgrunden till det hela, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman till Fria Tider.

Händelsen rubriceras som misshandel men kan sannolikt att kunna skärpas till en allvarligare rubricering, uppger polisen till Fria Tider.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag