Offren för de två senaste skottdåden i Stockholm var mångdubbelt dömda kriminella

Foto: Nyheter Idag
Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 4 Nov 2017 2017-11-04
E-post 456

STOCKHOLM De båda män som mördades i skottdraman i Norsborg och Sickla i söndags respektive måndags kväll var båda kriminella med gedigna belastningsregister. Det kan Nyheter Idag berätta idag.

23-åringen som sköts ihjäl i Norsborg förra helgen var barn till eritreanska invandrare som kom till Sverige 1989 respektive 1991. Han tycks tidigt ha kommit i klameri med rättvisan.

Som 19-åring dömdes han för första gången: Dagsböter för narkotikabrott. Därefter har han dömts upprepade gånger för, förutom narkotikabrott, även rattfylleri och olovlig körning. Han finns dessutom med i polisutredningar gällande brott mot knivlagen och stöld.

23-åringen var bosatt i Norsborg, var ogift och hade inga barn.

Sköt mot polisen

35-åringen som mördades på ett liknande sätt i Nacka nästföljande kväll var född i Libanon och kom till Sverige som barn under 80-talet. Han var enligt folkbokföringen bosatt i centrala delarna av Stockholm och ska ha varit på besök i Sickla när han sköts ihjäl.

Även 35-åringen hade ett gediget belastningsregister. Bland annat var han dömd för rån och grovt vapenbrott.

35-åringen var en av männen bakom det uppmärksammade postrånet i Göteborg 2008 då rånarna besköt polishuset i Partille och polisens helikoptrar i Säve dagen innan rånet i syfte att sabotera polisens arbete. För det brottet dömdes han till fem års fängelse.

35-åringen var ogift men hade ett barn fött 2015.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag