Örebropolisen Alexander: ”Jag ger upp!”

Foto: Faksimil Facebook
  • Tisdag 4 apr 2017 2017-04-04
E-post

ÖREBRO Örebropolisen Alexander Cederlöv har fått nog. ”Varför lyssnar inga politiker?” ”Jag ger upp”, skriver Alexander Cederlöv i ett offentligt Facebookinlägg där han sågar Sveriges politiker, sina chefer och det svenska rättssystemet. Den nionde maj säger han upp sig som polis.

I ett offentligt inlägg på sin Facebook berättar polisen Alexander Cederlöv att han ger upp efter sju år i tjänst, han kommer därför säga upp sig den 9 maj.

”I början av min karriär kände jag stolthet och glädje av att få utföra mitt jobb. Sedan omorganisationen 2015 har det bara gått utför. Jag orkar inte längre och har nu sagt upp mig, för att gå vidare till den privata marknaden.”, skriver Cederlöv på sin Facebook.

Han är förbryllad över att politikerna inte gör något åt polismyndighetens problem.

Varför lyssnar inga politiker? Varför görs ingenting? Regeringen står stolt och säger att de skjuter till mängder av resurser, men det är ju efter nästa val, då de kanske inte ens sitter kvar! Problemet är nu!

Enligt Cederlöv handlar det inte bara om dåliga lönevillkor, det handlar även om arbetsmiljö och dålig utrustning och teknik. Han skickar också en känga mot sina chefer.

”Men det handlar även om chefer som saknar verklighetsuppfattning, en HR-avdelning som föraktar anställda och en arbetsgivare som väldigt tydligt signalerar att man inte är värd någonting.”

Den snart uppsagda polisen är även kritisk till hur rättssystemet fungerar.

”Vi har ett rättssystem som fungerar bra om vanliga Svenssons begår brott, men helt saknar förutsättning att bekämpa livsstilskriminella personer.”

Droppen som fick bägaren att rinna över för Alexander Cederlöv var när polismyndigheten började massanställa civila utredare. Enligt Cederlöv rörde det sig om en panikåtgärd eftersom myndigheten förlorat så många poliser. Det föll på Cederlöv och hans kollegor att lära upp de civila utredarna, något som gick bra. Cederlöv skriver också att han trivts bra med många av dem.

”Men det kännbara är att de blev anställda med 3000 – 3500 kr högre än oss som skulle lära upp dem. Det är löner som vi poliser kämpat för under många år, men hela tiden fått höra att det inte finns pengar till. Detta känns som en riktig spark i ansiktet på en som redan ligger ner.”

Cederlöv skriver att han aldrig kommer komma ifatt de civila utredarnas löner, men ställer sig frågande till huruvida polismyndigheten kommer kunna behålla dem eftersom deras löner, enligt Cederlöv, också är för låga.

”Tyvärr tror jag att många av dem också kommer att sluta inom ett par år, inklusive många fler poliser.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag