Övergiven bebis överlevde i 20 minusgrader

Genrebild. Foto: Katarzyna Pe/Unsplash
  • Måndag 17 jan 2022 2022-01-17
E-post 262

En nyfödd flicka som övergavs i en äggkartong i 20 minusgraders kyla i Sibirien har återhämtat sig, rapporterar Metro UK. Flickan, som tros ha varit tre dagar gammal vid tillfället, hittades av fem tonåringar på en avsides väg nära byn Sosnovka på fredagen.

–  Det var redan mörkt, de lyste med sina telefoner för att se vad som fanns i kartongen, berättar Dmitry Litvinov, vars son Renat var med och hittade flickan.

Litvinov säger att ungdomarna hittade en filt och en nappflaska tillsammans med flickan i kartongen. De kontaktade Litvinov och hans hustru som tog flickan till sjukhus.

På sjukhus lyckades personal värma upp flickan och kunde konstatera att hon i övrigt var frisk. Sedan dess har flickan flyttats till ett barnsjukhus.

Paret Litvinov vill adoptera flickan, men myndigheterna ska först försöka komma i kontakt med hennes biologiska föräldrar, och har även inlett en utredning om mordförsök.

Läs även: Försökte rycka åt sig spädbarn – hade redan dömts till utvisning fyra gånger om

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag