Özz Nujen skyller tiggarattack på partier som Moderaterna och Sverigedemokraterna

Nujen skyller på partier som vill skärpa regler om tiggeri. Foto: CC Frankie Fouganthin / Faksimil instagram & aftonbladet
  • Tisdag 26 maj 2015 2015-05-26
E-post 1678

STOCKHOLM Nyheten om att en tiggare blivit påkörd med en moped har väcker känslor. Kändisen Özz Nujen rasar på instagram och hänvisar till en artikel i Aftonbladet. ”Varenda misshandel, dödsfall, kränkning och överfall är era partier medskyldiga till”, skriver Nujen med adress Moderaterna och Sverigedemokraterna.

I en artikel hos Aftonbladet står att läsa om tiggaren Ilonu som råkade ut för en attack i Borås. Någon ska ha kört på honom med moped så hans hans vänstra underben bröts på två ställen samt så att han fått en spricka i ländryggen, berättar Aftonbladet. Nu vårdas Ilonu på sjukhus för skadorna. Nyheten har blivit en snackis i sociala medier och en som reagerar starkt är kändisen Özz Nujen.

Skyller på partier som Moderaterna och Sverigedemokraterna

På Instagram rasar Nujen över vad som hänt och relaterar misshandeln till den politiska debatten. Nujen har länge varit en högljudd kritiker av Sverigedemokraterna som i sin tur kampanjat hårt för att stoppa vad man kallar ”organiserat tiggeri”. Men i Nujens text använder han begreppet ”partier”, alltså i plural, varför han rimligen också åsyftar Moderaterna som nyligen gjort utspel om att skärpa upp regler relaterat till tiggeri.

”Fega, vidriga och hjärtlösa typer som ger sig på tiggare!! Och ni partier som med era fega och populistiska förslag som går ut på att misstänkliggöra tiggare är lika vidriga och hjärtlösa”, skriver Nujen på Instagram.

Nujen menar att förslagen om striktare regler om tiggeri legitimerar attacker på tiggare. På så vis har de politiska partierna som vill diskutera en skärpning i frågan också ett ansvar för misshandel och dödsfall, menar Nujen.

”Det är just era människofientliga ’förslag’ som ger dessa fega, vidriga och hjärtlösa typer mod och råg i ryggen så att de ger sig på tiggare!! Varenda misshandel, dödsfall, kränkning och överfall är era partier medskyldiga till!”, fortsätter han på Instagram.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag