Partiledardebatt fälls för upploppsbilder: ”Värderande syn på integration”

Bild: Faksimil Twitter/Nyheter Idag
  • Onsdag 5 okt 2022 2022-10-05
E-post

Agendas partiledardebatt i SVT fälls för partiskhet, rapporterar SVT. Anledningen är att debatten om integration bildsattes med bilder på brinnande polisbilar från påskhelgens korankravaller.

”På så vis reproducerade SVT en värderande syn på integration som riskerade att uppfattas som ett ställningstagande i en kontroversiell fråga. Inslaget fälls därför i fråga om opartiskhet” skriver Granskningsnämnden i sitt beslut.

– Vi satte in ämnet i en nyhetskontext. Vi fälldes för inledningen av programmet men frågan utvecklades sedan mer inne i programmet, säger Agendas ansvariga utgivare Michael Kucera, som är förvånad över Granskningsnämndens beslut.

– Vi går alltid noggrant igenom Granskningsnämndens utlåtanden och det kommer vi göra nu med. Jag noterar också att nämnden inte var enig i sitt beslut.

Enligt Kucera kommer Agenda göra som alla SVT-program hanterar fällningar i Granskningsnämnden och läsa upp beslutet i sändning.

Läs även: ”Påtagligt negativ utveckling” – Polisen om områdena med korankravaller

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag