Polisbyggnad i Linköping exploderade

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 20 aug 2019 2019-08-20
E-post 472

LINKÖPING En kraftig explosion har inträffat i en polislokal i Linköping. Förrådslokalen rapporteras ha totalförstörts men ingen person ska ha kommit till skada.

Det hela började med att ett stulet föremål skulle återlämnas till sin ägare. Polisen gjorde bedömningen att föremålet kunde vara farligt och tillkallade då nationella bombskyddet.

Efter att ha evakuerat området kring polisförrådet – inklusive flera bostäder och ett äldreboende – försökte man oskadliggöra föremålet. Men något gick fel och istället skedde en detonation.

SVT Nyheter Öst rapporterar att explosionen var så kraftig att fönsterrutor på närliggande byggnader krossades. Enligt polisen ska däremot ingen person ha kommit till skada.

Polisen vill inte säga vad det var för föremål som exploderade vid midnatt. Ett par timmar senare hade man begränsat avspärrningarna till detonationsplatsen och låtit boende i omgivningen återvända hem.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det en stulen moped som skulle lämnas tillbaka när polisen hittade sprängdeg ”täckt med spikar” i sadeln.

Händelsen utreds med rubriceringen förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och enligt SVT Nyheter Öst har polisen ännu ingen misstänkt för brottet.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag