Politism: Vänstern behöver investera i egna kanaler

Margret Atladottir och Eric Rosén. Atladottir har nu lämnat Politism. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 19 sep 2018 2018-09-19
E-post 150

STOCKHOLM Vänstern behöver investera i egna kanaler för att stå emot ”den nya auktoritära fronten”, skriver vänstersajten Politism.  Sajten hör till de kanaler vänstern redan investerat i, med nästan fem miljoner kronor sedan 2016 från LO och Kommunal.

Efter ett val där vänsterpartierna V, MP och F! tillsammans förlorade 2,85 procentenheter manar vänstersajten Politism till enat motstånd mot ”den nya auktoritära fronten”. Det är bloggaren Kawa Zolfagary, tidigare känd för satirsidan ”Vita Kränkta Män” på Facebook, som i ett inlägg föreslår hur vänstern ska gå vidare i ett program om tre punkter.

Som första punkt skriver Zolfagary att ”Vänstern behöver investera i egna kanaler”. Som exempel tar Zolfagary upp att högern lägger ”200 miljoner kronor enbart på högerns tankesmedjor”, medan motsvarande summa för vänstern enligt Zolfagary är cirka tio miljoner.

Zolfagary skriver vidare att ”Sverigedemokraternas dominans i sociala medier kom inte över en natt, den kom för att alla vi andra slog till reträtt och lät dem ta över”. För att vända trenden menar Zolfagary att vänstern måste ”investera i egna kanaler igen”.

Läs även: Vänstersajten Politism fortsätter gå med brakförlust

En av de kanaler vänstern investerat i är sajten Politism. 2016 sköt LO och Kommunal till nästan fem miljoner för att sidan skulle kunna drivas i ytterligare två år, enligt Kommunalarbetaren.

– Hade vi inte gått in med de här pengarna hade Politism behövt lägga ner, sade Karin Hagman, kommunikationschef på Kommunal, till fackförbundets tidning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag