Rashid Musa i kritikstorm efter Facebook-kommentar: ”Vem sa att måndagar är trista?”

Musa möter hård kritik för sin kommentar efter dådet i Berlin. Foto: Faksimil Youtube / Facebook
  • Tisdag 20 dec 2016 2016-12-20
E-post

STOCKHOLM Ordföranden för Sveriges Unga Muslimer Rashid Musa skrev en kommentar på måndagkvällen strax efter att nyheten om terrordådet i Berlin kablades ut över hela världen. ”Vem var det som sa att måndagar är trista?” frågar han retoriskt. Nu möter han en omfattande kritikstorm i sociala medier.

Tidigare under måndagen rapporterade flera medier att Sveriges Unga Muslimer inte beviljas stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Anledningen till beslutet ska delvis bero på att organisationen påstås ha kopplingar till Muslimska brödraskapet. Beslutet kom att skapa diskussioner i sociala medier, men dessa kom under måndagskvällen att en ny inriktning.

”Vem var det som sa att måndagar är trista?”

Efter att flera medier rapporterade att ett misstänkt terrordåd inträffat i Berlin på måndagskvällen kom Rashid Musa, ordförande för Sveriges Unga Muslimer, att publicera en kommentar på Facebook.

”Vem var det som sa att måndagar är trista”, skrev han.

Dådet i Berlin, som misstänks vara ett terrordåd, har krävt 12 liv och 48 är skadade. Enligt Tysklands förbundskansler Angela Merkel har dådet utförts av en man som sökt sig till Tyskland som asylsökare. Tyska medier berättar att det ska vara en 23-årig man från Pakistan.

När Aftonbladet frågade Rashid Musa hur han ställer sig till påståendet att Sveriges Unga Muslimer skulle ha kopplingar till Muslimska brödraskapet vägrade han svara på frågan. Muslimska brödraskapet räknas officiellt som en terroristorganisation av Ryssland, Egypten, Syrien, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten.

Kommentaren från Rashid Musa ska i efterhand ha blivit raderad från Facebook. I sociala medier möter nu ordföranden för SUM kraftig kritik.

Nyheter Idag söker Rashid Musa för en kommentar.

https://twitter.com/AlexanderZeBoom/status/811153934064779264

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag