Regionpolitiker håller budgetmöte på yachtclub – kostade 640 000 skattekronor

Foto: Flickr
  • Tisdag 17 jul 2018 2018-07-17
E-post 440

VÄSTRA GÖTALAND Under sitt budgetmöte valde regionfullmäktige i Västra Götaland att använda sig av en lyxig yachtclub för lokal. Notan, som skattebetalarna står för, landade på 640 000 kronor.

Regionfullmäktige i Västra Götaland höll under juni månad ett budgetmöte för att besluta om regionens kommande politik. Politikerna valde då att hålla mötet på lyxiga Stenungsbaden Yacht Club för en kostnad på 640 000 kronor, uppger Skövde Nyheter.

– Vår lokal i Vänersborg är så utdömd att den håller på att rivas och vi har fått lösa det genom att ha fullmäktigemöten på andra ställen. Vi har testat lite olika ställen men det är inte så många konferensanläggningar som är så stora att de klarar vad vi behöver med hotell, tillräckligt med teknik och tillräckligt med grupprum och sådana saker. Vi var väldigt nöjda med Stenungsund, allting fungerade väldigt bra. Det är ett tvådagarsmöte med många i talarstolen så det måste vara tillräckligt stort i salen, säger kristdemokraten Magnus Berntsson som är ordförande i regionfullmäktige, till Skövde Nyheter.

Den totala notan landade på 639 406 kronor med mat, logi och alla andra kostnader, notan betalades av skattebetalarna i Västra Götaland.

På frågan om det inte fanns några billigare alternativ svarar Berntsson att det är ”mycket som är uppbokat” men att regionspolitikerna iallafall valt bort de allra dyraste alternativen. Berntsson har ännu inte uppget om regionfullmäktige kommer hålla fler möten på yachtcluben framöver.

KRÖNIKA: Sänk lönerna för politikerna och chefstjänstemännen!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag