Sjöstedt: Har överenskommelse med Löfven

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 16 jan 2019 2019-01-16
E-post 3122

STOCKHOLM Jonas Sjöstedt meddelade på onsdagen att Vänsterpartiet släpper fram Stefan Löfven som statsminister. Men Sjöstedt hotar också med misstroendeförklaring om inte S går V till mötes i ett par frågor.  Enligt Sjöstedt finns en hemlig uppgörelse. – Vi har ett papper som ni aldrig kommer att få se, sade Jonas Sjöstedt.

Jonas Sjöstedt meddelade på onsdagen talman Andreas Norlén att Vänsterpartiet kommer att lägga ner sin röster och släppa fram Stefan Löfven som statsminister. På en pressträff förklarade Sjöstedt att man gjorde det, inte för att man var rätt för extra val, utan för att man såg en risk att Ulf Kristersson skulle röstas fram som statsminister i en fjärde omröstning.

Stefan Löfven har varit väldigt tydlig för att han kommer kämpa för att få tillbaka de här reformerna under den här mandatperioden.

Sedan tidigare så har S en överenskommelse med MP, C och L om 73 punkter. Där ingår bland annat fri hyressättning på nybyggnationer och förändringar av arbetsrätten.

Det är två punkter som Sjöstedt inte accepterar. Om de två förslagen läggs fram så lovar Jonas Sjöstedt att V kommer att väcka misstroendeförklaring mot Stefan Löfven och få honom avsatt.

– Vi är inte rädda att ta fighten för hyror som vanligt folk har råd med, sade Sjöstedt som betonade att den kommande S-MP-regeringen med stödpartierna C och L är i händerna på V.

– Vi är vågmästare i riksdagen.

Stefan Löfven har inte bara en överenskommelse med C och L. Enligt Jonas Sjöstedt så finns det en överenskommelse mellan honom och Löfven. På pressträffen fick han frågan om den var muntlig eller om den fanns skriftligt.

– Vi har ett papper som ni aldrig kommer att få se, sade Jonas Sjöstedt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag