Skottlossning i Ankara – Stor militär mobilisering

Det finns ännu ingen officiell information om den militära mobiliseringen i Turkiet.
  • Fredag 15 jul 2016 2016-07-15
E-post

TURKIET Enligt nyhetsbyrån Reuters har skottlossning hörts i Turkiets huvudstad Ankara. Samtidigt är två broar över Bosporen avstängda av militär. Både flygplan och helikoptrar är uppe i luften över Ankara. I sociala medier förekommer spekulationer om en statskupp.

Just nu pågår en stor militär mobilisering på gator och i luften i Turkiets huvudstad Ankara. Även de bägge broarna över Bosporen rapporteras vara avstängda av militär, enligt flera vittnesmål på Twitter. Det finns ännu vid 21.50-tiden ingen officiell information från Turkiet om vad som pågår.

Rapporter om skottlossning

Enligt nyhetsbyrån Reuters ska det hörts skottlossning i Ankara. De skriver även på Twitter att flygplan tillhörande militären samt militärhelikoptrar är uppe i luften.

Det kommer även rapporter från Turkiet om att militären satt in utegångsförbud. En twittrare postar en video där soldater är uppradade längs en väg i Istanbul. Enligt det vittnet uppmanar soldaterna människor att gå hem och inte vistas utomhus.

Nyheter Idag följer händelseutvecklingen i Turkiet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag