Sonesson (M) kritisk till Expressen-rapportering: ”Målar ut mig som flyktingliberal”

Christian Sonesson (M). Foto: Staffanstorps kommun
  • Söndag 14 okt 2018 2018-10-14
E-post 423

STAFFANSTORP Enligt en artikel i Expressen uppmanar kommunalrådet Christian Sonesson (M) kommuninvånarna att ta emot flyktingar i sitt hem. – De målar ut mig som flyktingliberal, säger han till Nyheter Idag.

Moderaternas kommunalråd i Staffanstorp Christian Sonesson är känd för sin tuffa linje när det kommer till flyktingfrågor. Nyanlända erbjuds husvagnar och vandrarhem, allt för att hålla kommunens kostnader i schack.

Samtidigt har Sonesson länge ställt sig kritisk till den rådande generösa invandringspolitiken. Men i en artikel i SVT, som sedan återges av Expressen, får läsarna ett helt annat intryck av kommunalrådet.

”Men nu hoppas kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson på en annan lösning – att invånarna tar emot nyanlända i sina hem”, skriver Expressen. Även i Expressens rubriksättning görs samma påstående: ”Kommun vill att hem öppnas för nyanlända”.

”Målar ut mig som flyktingliberal”

Men den bild som Expressen ger av Sonesson känner han inte alls igen sig i. I en Facebookstatus skriver han kommunen inte alls ”uppmanar” invånare att öppna upp sina hem för flyktingar.

Däremot finns möjligheten för de som känner att de är flyktingliberaler, synnerligen då kommunen enligt lag är tvungna att ordna med boende åt flyktingar som staten anvisar till kommunen. Projektet, som finns på kommunens hemsida, heter ”Vi har plats”.

– SVT använder ordet uppmuntrar. Expressen, som enbart går på SVT, använder uppmanar. Vi uppmanar inte, men för de kommuninvånare som vill upplåta yta så finns detta projekt. Ett gammalt projekt.

Han påtalar även att effekten av projektet är liten och det är inget han heller tror kommer förändras. Han säger till Nyheter Idag att medierna ”målar ut mig som flyktingliberal”.

– SVT utelämnar även min kommentar att vi är medvetna om att få kommuninvånare vill hyra ut, och kommunen räknar inte med någon större anstormning. På två år har vi fått in en handfull bostäder denna väg. Expressens artikel är den som vränger mest.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag