Stockholm sätter upp samkönade trafikljus

Foto: Faksimil Twitter
  • Onsdag 5 jul 2017 2017-07-05
E-post 461

STOCKHOLM Inför den stundande Prideveckan kommer Stockholm stad att sätta upp samkönade trafikljus för en kostnad av 100 000 kronor. – Genom detta kan vi också bidra till att göra Pride till en spännande och kul grej som händer i stan, säger miljöpartisten och trafikborgarrådet Daniel Helldén. 

Stockholm inför samkönade trafikljus lagom till Prideveckan. Det rapporterar Stockholmdirekt.

De samkönade trafikljusen kommer till för att belysa betydelsen av hbtq-frågor och priderörelsen, det menar Daniel Helldén miljöpartist och trafikborgarråd i Stockholm.

– Vi försöker hitta nya sätt att visa att detta är något vi tycker är viktigt. Genom detta kan vi också bidra till att göra Pride till en spännande och kul grej som händer i stan, säger han till Stockhomdirekt.

Liknande initiativ har tidigare initierats i Wien, som satte upp samkönade trafikljus 2015, och i London under London Pride 2016.

Totalt rör det sig om 48 trafiklyktor som ska sättas upp i fyra korsningar vid festivalområdet vid Östermalms IP.

Pridefestivalen i Stockholm pågår mellan 31 juli och 6 augusti.

De samkönade trafikljusen kommer sättas upp några dagar innan Stockholm Pride och kommer plockas ner dagen efter. Enligt Daniel Helldén rimmar de samkönade trafikljusen väl med Stockholms stads vision ”Ett Stockholm för alla”.

Kostnaden för trafikljusen beräknas bli cirka 100 000 kronor.

Nu reagerar folk i sociala medier på Stockholmspolitikernas beslut. Vissa tycker det är fint och bra att det sätts upp samkönade trafikljus under en vecka, andra tycker att det är onödigt och slöseri med pengar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag