Stockholmspolitiker utesluten ur Miljöpartiet – Kritiserade politisk islam och klanstrukturer

Foto: Wikimedia commons, Faksimil Facebook
  • Onsdag 18 okt 2017 2017-10-18
E-post 2120

STOCKHOLM Rebwar Hassan är en politiker med bakgrund i Miljöpartiet sen 90-talet. Nyligen blev han utesluten ur partiet för hans syn på klanstrukturer och politisk islam, i ett Facebookinlägg berättar han om sin uteslutning.

Rebwar Hassan sitter i Landstingsfullmäktige i Stockholm, har suttit i riksdagen och var fram till nyligen gruppledare för Miljöpartiet i Skärholmens stadsdelsnämnd. Hassan har varit kritisk mot Miljöpartiets ledning för deras ovilja att ta tag i växande klanstrukturer i Sverige och under måndagen den 16 oktober meddelande Hassan via ett Facebookinlägg att han har blivit utesluten ur Miljöpartiet.

I Facebookinlägget förklarar Hassan att han gick med i Miljöpartiet för att han tror på att göra livet så bra som möjligt för sjuka, unga, pensionärer och arbetande människor. Han menar att om Sverige ska kunna hjälpa människor på flykt måste samhället fungera.

Hassan kritiserar MP för att flera av dess företrädare har fört en politik som underlättat etableringen av islamistiska parallellsamhällen och att partiet har fått in människor som företräder politisk islam på flera höga positioner. I inlägget nämner Hassan att pengar som ska gå till arbete mot islamofobi har i praktiken blivit pengar som finansierar spridandet av politisk islam och som hjälper etableringen av parallellsamhällen med shariapoliser och hederslagar.

Den 16 oktober fick Hassan ett samtal från MP:s partistyrelse om att de har beslutat om att utesluta honom. För Hassan är det inte förvånande, han menar att det rör sig om enkel matematik. MP är beroende av islamisternas stöd och röster och då måste kritiska röster som Hassan försvinna. Hassan menar att om ett parti är beroende av islamister kan man helt enkelt inte kritisera islamism och klanstyren.

Nyheter Idag har intervjuat Rebwar Hassan om hans uteslutning. I intervjun utvecklar Hassan om de problem han sett i partiet och med dess företrädare. Bland annat om problemen med massinvandringen av människor som inte är riktiga asylsökande, Hassan skriver också att julskinkan plötsligt försvann från partisammankomsterna i samband med att vissa personer klättrade i partiet.

– Med Yvonne Ruwaidas val som oppositionsborgarråd, senare statssekreterare, fick även Mehmet Kaplan, som senare blev minister, ett avgörande inflytande för att flytta fram de religiösa islamistiska positionerna i miljöpartiet. Skinkan försvann som pålägg på möten och människor som var övertygade om shariasamhällets framtid i vårt land fick förtroendeuppdrag, säger Rebwar Hassan till Nyheter Idag.

LÄS INTERVJUN MED REBWAR HASSAN: Den uteslutna miljöpartisten: ”Muslimska röster ‘köps’ av vissa klanledare och imamer”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag