Syrisk man slipper utvisning för våldtäkt av 15-åring: ”Trodde hon var oskuld”

Genrebild. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 20 feb 2018 2018-02-20
E-post 1562

BOTKYRKA En 23-årig syrisk man våldtog en 15-årig flicka under en fest för ungdomar i norra Botkyrka. Mannen våldtog flickan medan hon sov och trodde hon var oskuld efter att ha känt på tampongen i hennes underliv. Eftersom åklagaren aldrig yrkade på utvisning får mannen stanna i Sverige efter avtjänat straff.

Under en fest för ungdomar i norra Botkyrka den 2 december 2017 våldtog en 23-årig man från Syrien en 15-årig flicka. Den 15-åriga flickan hade spytt ner sina kläder och somnat varpå 23-åringen passade på att våldta henne, uppger Fria Tider.

Flickan hade spytt ner sin kläder och 23-åringen hjälpte henne med att tvätta sig. Efteråt bar han in flickan i ett rum med en låst dörr och flickans väninna hörde stönande ljud inifrån rummet. Väninnan lyckades få tag i nyckeln för att låsa upp rummet och ertappade den syriska mannen på bar gärning med att våldta flickan vaginalt.

Polis och ambulans larmades till platsen för att utreda och föra flickan till sjukhus. Efter våldtäkten har flickan upplevt smärtor i underlivet.

I förhör har den syriska mannen påstått att det i själva verket var den extremt berusade flickan som hade tagit initiativ till sex och att det hela skedde frivilligt. Mannen trodde flickan var oskuld då han tryckte in sitt finger i hennes underliv och kände på hennes tampong.

Flickan väninna har vittnat om att flickan innan händelsen uppgett att hon inte var intresserad av 23-åringen eftersom han ”inte var hennes typ”. Av det rättstoxikologiska yttrandet framgår det att flickan hade 2,0 promille alkohol i blodet under våldtäkten.

23-åringen är medborgare i Syrien och har tolkbehov på arabiska. Han förekommer sedan tidigare under fyra avsnitt i belastningsregistret, bland annat för rattfylleri och narkotikabrott.

Mannen dömdes för våldtäkt den 24 januari 2018 av Södertörns tingsrätt, straffet blev två år och sex månaders fängelse. Mannen måste även betala ett skadestånd på 115 000 kronor till flickan. Mannen får stanna i Sverige efter avtjänat straff eftersom åklagaren aldrig yrkade på utvisning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag