Terrordådet i Orlando: Han sköts ihjäl på nattklubben – Hon valde att stanna hemma

  • Tisdag 14 jun 2016 2016-06-14
E-post

USA Tjugoåriga Amber Marie Rodriguez skulle egentligen kunnat varit död nu, men valde att stanna hemma den där natten då terrordådet i Orlando blev ett faktum. Hennes bästa vän Omar Capo hade inte samma tur, han var en av de yngsta som sköts ihjäl. – Det var min enda bästa vän. Vi talades vid med varandra, utan tvekan, dagligen, säger hon till Nyheter Idag.

De var ett kompispar med helt olika intressen, Amber Marie Rodriguez och Luis Omar Ocasio-Capo, båda 20 år gamla. Hon är intresserad av streetracing och på hennes Facebooksida finns bilder på stylade gatbilar publicerade. Han däremot var inte alls intresserad av häftiga bilar, istället var hans passion att dansa vilket också ska ha varit anledningen till att han flyttade till Orlando. Det berättar en annan vän till Omar för tidningen Orlando Sentinel.

Men trots olikheterna hade de kontakt dagligen fram till den där kvällen då terrordådet i Orlando blev ett faktum. Omar Capo var en av de yngsta på nattklubben Pulse som tidigt kunde bekräftas vara död, bara en halvtimme tidigare hade han talat i telefon med Amber Marie. Det blev också hennes sista samtal med Omar.

– Jag skulle egentligen också gått ditt, men något sa mig att jag skulle stanna hemma, berättar hon för Nyheter Idag.

En av orsakerna till att hon valde att bli kvar hemma var att dagen efter, på morgonen, skulle hon till en bensinstation där hon arbetar. Om hon hade följt med Omar till nattklubben Pulse hade det varit hennes första besök på stället, kanske också den enda gången. När hon var på jobbet på morgonen förstod hon vad som hade hänt.

– Jag fick reda på det via sociala medier. Sedan sprang jag till sjukhuset och efter det åkte jag hem till hans familj.

Firade att han avslutat första terminen i college

För Omar var den där kvällen en extra glad kväll, han hade precis avslutat sin första termin på college och det skulle firas. Hon berättar att Omar ofta gick på nattklubb och att han alltid var noga med sitt utseende. Hon beskriver honom som alltid glad och positiv.

– Han var en mycket energisk, medkännande och lojal person. Han såg alltid den positiva sidan av allt. Han ville alltid ha roligt och levde livet fullt ut, säger hon om Omar.

Hennes bästa minne av honom är sista gången de var på stranden med varandra. De brukade ofta göra vardagliga saker ihop, som att gå till affären, ligga och sola på stranden eller gå ut för att äta lunch.

– Det var min enda bästa vän, vi talades vid med varandra, utan tvekan, dagligen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag