Terroristen Akilov jobbade åt Özz Nûjen

Foto: Sanna Dahlén / Wikimedia Commons samt Privat
  • Onsdag 31 jan 2018 2018-01-31
E-post 1563

GOTLAND Terrormisstänkte Rakhmat Akilov arbetade på Gotland och fick pengar av komikern Özz Nûjens familj. Det framgår av polisens förundersökning, rapporterar bland annat helagotland.se.

Den omfattande förundersökningen om terrordådet på Drottninggatan den 7 april visar var Rakhmat Akilov fick sina pengar från sedan han kom till Sverige. Enligt helagotland.se har Akilov fått sammanlagt omkring 85 000 kronor insatta på sitt bankkonto från flera medlemmar i familjen Nûjen för arbete utfört på Gotland.

Komikern Özz Nûjen och hans syster köpte genom sitt familjeägda bolag Hyrfrid AB i mars 2015 en gammal skola i Tingstäde på Gotland för knappt fyra miljoner kronor. Sedan dess har de utfört omfattande renoveringar.

Det framgår inte av betalningarna om det är dessa renoveringar som Akilov har jobbat med. Flera av överföringarna till Akilov är dock märkta ”Jobb Gotland”.

Den största utbetalningen är på 29 300 kronor och är märkt GOTLAND. Den kommer från Özz Nûjens syster Debbie Nûjen och hennes sambo.

Den första betalningen gjordes den 13 september, och den sista den 26 oktober 2015. Pengarna från familjen Nûjen var Akilovs största inkomstkälla under det året.

Özz Nûjen kommenterar att han inte känner till något om att Akilov skulle ha jobbat åt honom.

”Jag vet ingenting om det. Alla upphandlingar och kontakter med olika firmor, byggjobbare och hantverkare har skötts av min svåger som har varit projektledare där. Så jag har faktiskt ingen aning eller kan säga nåt mer. Mvh Özz”, skriver han i ett sms till helagotland.se:s reporter.

Katerina Janouch var en av de som tidigt uppmärksammade Nûjens överföringar till Akilov.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag