Tidigare uppsatt Vänsterpartist polisanmäld för sexuellt ofredande

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 31 okt 2017 2017-10-31
E-post 189

SVERIGE En kvinna i Vänsterpartiet har polisanmält en tidigare högt uppsatt politiker inom partiet för att ha sexuellt trakasserat henne vid ett av partiets evenemang. Anmälan är för tillfället åtkomstskyddat men polisen utreder ärendet.

En tidigare uppsatt vänsterpartistisk politiker har polisanmälts för sexuellt ofredande. Polisen utreder för tillfället om det finns skäl att inleda en utredning, det uppger Aftonbladet.

Händelsen ska ha skett i närtid på en av vänsterpartiets arrangemang, uppger Hanna Gedin, biträdande partisekreterare. Den drabbade kvinnan har anmält den händelsen till vänsterpartiets ledning och bett den anklagade mannen att hålla sig borta från vänsterpartiets evenemang.

Enligt den drabbade ska den anklagade ha trakasserat henne genom kroppsberöring, sms och sagt kränkande saker till henne. Det ska ha varit partiets ledning som uppmanat kvinnan till att polisanmäla.

Hanna Gedin vill inte delge när det skedde, vilken nivå i partiet det rör sig om eller några ytterligare specifika detaljer kring händelsen.

I nuläget är anmälan åtkomstskyddad men utreds av polisen och utredaren hänvisar till polismyndighetens pressjour för mer information.

– Om jag förstår det rätt har anmälan inkommit så sent som i går. Inga beslut är fattade. Handläggningen har börjats idag. Och vi måste se om det finns skäl att vidta utredningsåtgärder, säger polisens presskontakt på den ort där ärendet utreds, till Aftonbladet.

Enligt Gedin innebär händelsen att Vänsterpartiet får en anledning att stärka det internfeministiska arbetet i partiet och se över partiets rutiner vid evenemang så alla kan känna sig trygga.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag