Tumult när Katerina Janouch mötte Socialdemokraterna i Köping: ”Smockan hängde i luften”

Katerina Janouch. Foto: CC Thron Ullberg
  • Torsdag 7 jun 2018 2018-06-07
E-post

Författaren Katerina Janouch ville ställa frågor till Socialdemokraterna vid deras stånd när hon besökte Köping på nationaldagen. Men känslorna svallade och ett mindre tumult utbröt – allt fångat i livesändning på Facebook.

Läs även: Total S-kollaps när SD är största parti i Sentios junimätning

Katerina Janouch, som kandiderar för Medborgerlig samling till riksdagen, åkte på nationaldagen med Erik Rantzow (MED) till Köping som inledning på en Sverigeturné inför valet.

Besöket i Köping livesändes på Facebook och i en artikel på sin hemsida Katerina Magasin beskriver Katerina Janouch hur det blev stökigt när man träffade på en grupp socialdemokrater som hade ett stånd i anslutning till Köping stads nationaldagsfirande.

– Det var ett bra tillfälle att prata med dem om sakernas tillstånd och hur deras politik fungerade. Så vi gick fram och pratade med dem, säger Katerina Janouch när Nyheter Idag ringer upp.

– Det föll inte i god jord. Det förvånade mig för jag har alltid sett på Socialdemokraterna som ett parti som sansade, som vill diskutera.

Stämningen piskades upp.

– De omringade oss och de knuffade mig och tog till handgripligheter. Smockan hängde i luften. Så till slut beslutade vi för att gå därifrån. Det var en fullständigt surrealistisk upplevelse.

Varför har det gått så långt tror du?

– Socialdemokraterna befinner sig i ett sånt sluttande läge. De är chockade tror jag. De är inte vana vid såna motgångar och de är inte vana vid mothugg. De är vana vid att kunna stå och mässa på om sin världsbild utan att någon ifrågasätter, säger Katerina Janouch och fortsätter:

– Man börjar förstå varför sossarna inte kommer att klara att vända det här. De har ingen insikt i vad som är problemet. Det var som ett facit på deras misslyckande.

Katerina Janouch pratade även med det andra partiet som var på plats, Kristdemokraterna.

– KD var lugna och sansade och hade inte något emot en dialog. Det var något helt annat, säger Janouch.

Se hela livesändningen här:

Publicerat av Katerina Janouch den 6 juni 2018

Katerina Janouch medverkar som krönikör i Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag