Två sköts ihjäl i Rinkeby – Sen kastades stenar mot polisen

Polis spärrade av Rinkebystråket efter skjutningen. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 3 dec 2016 2016-12-03
E-post 547

STOCKHOLM Två män har dött till följd av skottlossning inne på ett cafe i Rinkeby i norra Stockholm. När polis anländer till platsen samlas en större grupp människor och det kastas stenar mot polis. – De blev jagade och sprang in i diskrummet. Det är i diskrummet som kropparna har hittats, säger kaféägaren till Aftonbladet.

Ännu en tragisk dödsskjutning skakar Stockholm efter att en eller flera män öppnat eld på ett café i Rinkeby i norra Stockholm. Polis fick larmet klockan 21.49 och när de anländer till platsen kan de konstatera att två personer är avlidna. I en uppdatering på polisens hemsida rapporteras att föremål kastats mot polis på platsen och Aftonbladet rapporterar att det ska vara stenar som kastats.

Situationen var så pass allvarlig att ett 50-tal poliser fick arbeta i området för att hålla ordning. Flera poliser var kravallutrustade och tungt beväpnade. När Nyheter Idag anländer till platsen är stora delar av Rinkebystråket avspärrat och poliser som vaktar avspärrningar har hjälmar i beredskap. Stora folksamlingar uppehöll sig utanför polisens avspärrningar.

En källa till Aftonbladet berättar även att två till tre gärningsmän i täckjackor har lämnat platsen i en vit bil av en mindre modell.

”Allah yerhamo”

I sociala medier har det under kvällen publicerats en bild på en av de av de skjutna männen av en anhörig. I anslutning till bilden skriver den anhörige: ”Min broor Gud e me dej.alla har sin tid ja älskar dej vi ses snart o hälsa resten av grabbarna.gör dua för min broor vi ses snart. Allah yerhamo”.

I flera kommentarer återupprepas frasen ”Allah yerhamo” som översatt från arabiska betyder ”Må gud förbarma sig över din själ”.

Även tredje person ska ha skadats i skottdramat, men de skadorna ska vara lindriga. Den personen har sökt vård på sjukhus. Händelsen utreds av polis som mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag