Ung flicka utsatt för våldtäktförsök

Foto: Pixabay
  • Måndag 26 aug 2019 2019-08-26
E-post 305

NORRSUNDET En flicka under 18 år har anmält att hon på söndagskvällen utsattes för ett våldtäktsförsök i Norrsundet norr om Gävle.

Polisen larmades av flickans föräldrar som berättade att hon varit ute och åkt longboard men inte kommit hem. Hon hittades sedan av anhöriga innan polisen kommit till platsen och var då i chocktillstånd.

Nu misstänker polisen att flickan utsattes för ett överfall och försök till våldtäkt. Tekniker arbetade på brottsplatsen under natten och morgonen och ska knacka dörr i området. Flickan fördes med ambulans till sjukhus för kontroll av eventuella skador.

Polisen efterlyser tips och iakttagelser om sådant som skett i Norrsundet under söndagskvällen. Den som vill kan nå polisen på telefonnummer 114 14. Nyheter Idag frågar om flickan har lämnat ett signalement på gärningsmannen:

– Det har hon gjort men sådant går vi aldrig ut med. Vi söker nu iakttagelser och vill inte påverka vittnen, säger polisens presskontakt Mikael Hedström.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag