Unga feminister rekryterar sexåringar för att få statsbidrag

Foto: Skärmdump från Facebook
  • Måndag 25 Nov 2019 2019-11-25
E-post 936

SVERIGE Feministiskt initiativs ungdomsförbund Unga feminister uppmanar barn så unga som sex år att bli medlemmar. Detta för att ungdomsförbundet ska kunna fortsätta plocka ut statsbidrag.

På Facebook skriver Unga feminister att det ”har varit ett svårt år” och att de behöver många fler medlemmar före årsskiftet för att kunna få statligt stöd även i fortsättningen. Barn så unga som sex år uppmanas att ansluta sig.

”Vår feminism behövs i det politiska rummet, därför uppmanar vi dig som är 6-25 år att bli stödmedlem i Unga Feminister. Det är helt gratis och medlemskapet löper ut vid årsskiftet. Du behöver inte rösta på F! eller bli aktiv, bara ditt medlemskap gör skillnad! Vi tillåter även dubbla medlemskap, det innebär att du kan vara med i andra ungdomsförbund också.”

För att få bidrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor ska minst 60 procent av den ansökande organisationens medlemmar vara i åldrarna 6–25. För 2019 beviljades Unga feminister 1 232 524 kronor i bidrag.

Läs också: Clas Ohlson vill inte synas i Staffanstorps reklamfilm

En av de som har kommenterat inlägget på Facebook är den politiske kommentatorn Björn Norström:

”Om ni hade ett vettigt budskap som inte inkluderar hat och hets hade ni kanske fått medlemmar utan att behöva rekrytera småbarn. Svenska folket är trötta på militant feminism som bygger på exkludering och hat mot vita män samtidigt som ni helt fegar ur kring hedersförtrycket i förorterna. Lycka till i framtiden utan skattefinansierade bidrag att driva erat hat.”

Desto fler har reagerat på Twitter.

Läs även: Lövin (MP): Höjda bensinpriset ”en kvarts pizza i månaden”

Lyssna: Högröd sossefärg i ansiktet – Jan-Emanuel ser Löfven i Agenda och skäms

Gör skillnad

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag