Ungdomar filmade med mobilen när de misshandlade man genom stenkastning – Två gripna av polis

Två ungdomar satt i den här polisbussen i centrala Skogås. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 2 maj 2017 2017-05-02
E-post 1293

STOCKHOLM En man utsattes för vad som rubriceras som grov misshandel när han sade till en grupp om uppemot sju ungdomar att sluta kasta sten i Skogås centrum. Två gärningsmän är gripna och polis har hittat en videofilm i en av gärningsmännens mobiltelefoner.

Klockan 18.50 larmas polis till Melodivägen i centrala Skogås i södra Stockholm. En grupp ungdomar stod på ett parkeringsgarage och kastade sten mot förbipasserande. Tidningen Aftonbladet berättar att när en person sade åt ungdomarna att sluta kasta sten ska denne ha blivit misshandlad.

Polisen skriver på sin hemsida att mannen slagits i ansiktet med en sten, varpå ungdomarna avviker från platsen.

Ambulans, polispatruller samt hundpatruller beordrades till platsen. På plats visar det sig att den misshandlade mannen inte behövde akut sjukvård, men händelsen rubriceras ändå som grov misshandel med tanke på omständigheterna.

– Det är mer gärningens art än resultatet av det, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral till Nyheter Idag.

Två gripna – En av ungdomarna filmade med mobilen

Klockan 21.25 uppdaterar polisen sin hemsida och berättar att två ungdomar är gripna misstänkta för delaktighet i misshandeln. Vidare har även en underårig skjutsats hem till förälder. Det visade sig att en av ungdomarnas mobiltelefoner var händelsen filmad.

– På en av killarnas mobiler låg filmen, säger Olsson.

Det är varierande åldrar på de inblandade, de är födda mellan 2001 och 2003 berättar Olsson. När Nyheter Idag anländer till Skogås står en polisbuss parkerad vid ett bostadsområde. Inuti polisbussen satt ett par ynglingar som polisen hade omhändertagit.

Händelsen rubriceras av polis som grov misshandel.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag