Ungdomar kastade sten mot polisen i Katrineholm

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 13 Nov 2019 2019-11-13
E-post 566

KATRINEHOLM När polisen skulle ingripa vid ett bråk på ett ungdomsboende i Katrineholm på tisdagskvällen blev de utsatta för stenkastning.

Klockan var 22.14 när personalen på boendet tryckte på överfallslarmet. Någon form av bråk hade utbrutit och polisen kallades till platsen.

– Det lugnade inte riktigt ned sig när vi kom dit. Vi backade lite grann och lät personalen hantera situationen i stället, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

– I samband med det här ska det ha kastats någon sten mot oss. Ingen skadades.

Polisen satte handfängsel på en av de boende som ansågs mest aggressiv. Dock greps ingen under insatsen. En anmälan om misshandel mellan två av de boende upprättades, samt en anmälan om olaga hot mot polisen.

Boendet är för ungdomar som är omhändertagna enligt lagen om vård av unga.

Gör skillnad

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen? Över en halv miljon läser Nyheter Idag varje månad. Men bara några tusen prenumererar.

Du kan göra skillnad. Ge någon du gillar, eller dig själv, en prenumeration. Då kan vi fortsätta granska, intervjua och göra reportage som sticker ut.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden. Då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag