Ungerska Facebook-kampanjen mot EU-pampen: ”Vill ha mer invandring”

Stillbild ur den sponsrade kampanj-videon. Foto: faksimil Facebook
  • Fredag 21 dec 2018 2018-12-21
E-post 30

EUROPA Hundratals människor har mördats i olika attacker som ett resultat av migration till Europa, varnar Ungerns regering i en sponsrad Facebookvideo. Sedan uppmärksammas liberalen Guy Verhofstadt, som vill ha ännu mer invandring, i samma video. ”Detta är hänsynslöst”, kommenterar en berättarröst angående Verhofstadts invandringsliberala linje.

Den liberala EU-parlamentsgruppen ALDE:s ledare Guy Verhofstadt utsätts för hård kritik i en sponsrad Facebook-video från den ungerska regeringen. I videon redovisas att EU tagit emot 1,8 miljoner migranter och att miljontals fler vill ta sig hit. Detta kopplas till att hundratals människor mist livet i EU i olika attacker som en följd av den stora invandringen.

Samtidigt uppmärksammas Verhofstadt för sin invandringsliberala linje i ett mindre smickrande sammanhang.

– Våldsamma brott ökar och Guy Verhofstadt vill ha mer migration, varnar en berättarröst i videon.

Vidare säger berättarrösten att detta är ”hänsynslöst” och att det är tid att ”skaka om” Bryssel. Avslutningsvis uppmanas till att ”skydda Europa”.

Videon kan ses i ljuset av det stundande valet till EU-parlamentet våren 2019. Ungern och Polen är två länder som gjort sig kända för sitt resoluta motstånd mot mer liberala krafter i EU som kämpar för mer migration från tredje världen. I EU-gruppen ALDE, som Guy Verhofstadt leder, ingår de svenska partierna Liberalerna och Centerpartiet.

Den sponsrade videon från Ungerns regering har i skrivande stund fått över sju miljoner visningar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag