Vägrade ta av sig sitt korshalsband – förlorade jobbet

Foto: Pixabay
  • Lördag 13 feb 2021 2021-02-13
E-post 1288

STOCKHOLM När syrianen George Tannouri vägrade ta av sig sitt korshalsband förlorade han sin provanställning på ett lager i Kungsängen norr om Stockholm. En säkerhetsrisk, säger företaget. Men han ser det som ett exempel på hur kristna behandlas illa i Sverige.

Världen idag rapporterar att George Tannouri hade jobbat tre månader på Zalandos lager, som drivs av företaget Ingram Micro, när han blev ombedd att ta av sig sitt korshalsband som han bar innanför tröjan. När han vägrade blev han tillsagd att lämna arbetsplatsen och förlorade då sin provanställning.

För Världen idag berättar han att han kände sig sårad.

– Vårt folk (syrianer) har gått igenom så mycket i historien, så kommer vi till Sverige och vad får vi för rätt här?

Han ifrågasätter att många av de anställda får bära hijab, men att han som kristen inte får ha sitt korshalsband. Han tycker inte heller att det utgör någon säkerhetsrisk.

– Jag är trött på hur kristna blir behandlade i Sverige. Det är mer okej att hacka på vår religion än på andras, säger han.

Företaget Ingram Micro förklarar att deras anställda av säkerhetsskäl inte får bära smycken, accessoarer och andra metallföremål inne på lagret. Halsband är alltså inte tillåtet att bära under arbetet. Hijab får dock tummen upp:

– Det räknas som ett klädesplagg och anses inte utgöra någon risk så länge ingenting hänger löst, säger Lisa Valinder Olsson, kommunikationsansvarig på företaget, till Världen idag.

Läs även: Kristen konvertit vågar inte visa sitt kors i arabiska affärer

Läs även: Elev ombads ta av sig sitt kors på skolfotografering: ”Skulle kunna vara kränkande”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag