Video: Skoltjejer i vild fight om heder – hugger motståndaren

Foto: Privat
  • Måndag 21 sep 2020 2020-09-21
E-post

VÄSTRA GÖTALAND I början av september hamnade tre tonårstjejer i luven på varandra utanför en högstadieskola i Västra Götaland. Enligt uppgifter till Nyheter Idag handlade bråket om familjernas heder och spårade snabbt ur i sparkar och slag. Nu är två av tjejerna misstänkta för grov misshandel och misshandel. I en video som Nyheter Idag kommit över från händelsen syns ett knivliknande föremål i en av tjejernas händer.

 

Det var efter skoldagens slut på torsdagen den 3 september som slagsmålet bröt ut mellan tre elever, alla tjejer, utanför en skola i en ort i Västra Götaland.

I en film som Nyheter Idag har kommit över syns hur två tjejer rullar runt på marken och slåss. Samtidigt står en kumpan till en av de två kombattanterna och matar sparkar på sin kompis motståndare. I tumultet syns också hur en av de två liggande tjejerna, hon som får hjälp av den stående kompisen, hugger med ett knivliknande föremål mot sin motståndare.

Orsaken till bråket är enligt uppgift till Nyheter Idag tjafs om familjers heder, om att ”morsor är horor” och liknande.

En lärare som försökte gå emellan fick också en smäll. Ingen av de inblandade rapporteras ha fått några större skador.

Trots den ena flickans misstänkta knivhugg rubriceras det inte som försök till dråp.

– Jag gör bedömningen i det här läget att det handlar om grov misshandel, säger åklagare Anna Arvidsson.

Den andra flickan misstänks för misshandel av normalgraden.

Nyheter Idag har sökt rektorn för den aktuella skolan för att få svar på om de misstänkta brottslingarna har stängts av från skolan. Rektorn har i annan media uppgett att man följt upp händelsen med samtal med elever och vårdnadshavare.

[plus_wrap]

Bli prenumerant – från 69 kronor i månaden – och ta del av en lite längre – ”blurrad” – film av förloppet.

Filmen är inte lång men ger ytterligare kontext.

Dessutom ser du till att stötta Nyheter Idags journalistik genom att bli prenumerant! Stort tack på förhand.

 

 

[/plus_wrap]

 

Film med hela förloppet:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag