Wolodarski kritisk till Pekgul efter varningar om islamism: ”Många spekulationer om MP”

Nu möter Nalin Pekgul (t.h) kritik från Peter Wolodarski (t.v) efter hennes medverkan i SVT Agenda. Foto: Rikard Westman / Wikimedia Commons samt Faksimil svtplay.se och Twitter
  • Måndag 25 apr 2016 2016-04-25
E-post

STOCKHOLM Efter att Nalin Pekgul gästade SVT Agenda och förklarade att Miljöpartiet har blivit en arena för islamister får hon nu mothugg i sociala medier. Chefredaktören Peter Wolodarski på konkurrenten Dagens Nyheter uttrycker kritik i sociala medier. ”Många spekulationer om MP i Agenda. Fakta är så överskattat”, skriver han på Twitter.

Trots att den förre detta bostadsministern Mehmet Kaplan (Mp) tvingades avgå efter att Nyheter Idag och andra medier avslöjat att han haft kopplingar till islamistiska organisationer, inte minst Milli Görüs, har kritiken mot Miljöpartiet var stenhård. Senare har även en ny debatt kommit att skaka partiet efter att Yasri Khan vägrade skaka hand med en kvinnlig journalist.

Anledningen till att han Khan, som är troende muslim, inte tog kvinnan i hand uppgavs bero på religiösa skäl. Khan var fram till nyligen aktuell för att väljas in i Miljöpartiets partistyrelse, men efter kritikstormen med anledning av att han inte vill ta kvinnor i hand, har han själv meddelat att han lämnar alla uppdrag i Miljöpartiet.

Men kritiken mot Miljöpartiet har inte stannat där. Både i sociala medier men även i SVT Agenda menar kritiker att Miljöpartiet fortsatt har ett problem med vad som beskrivs som islamism, alltså politisk islam.

– Just Miljöpartiet har under lång tid blivit en arena för många islamister att bli aktiva i. Det är det parti där de varit på olika poster och drivit sina frågor, förklarade Nalin Pekgul, tidigare riksdagsledamot för Socialdemokraterna, i SVT Agenda.

Wolodarski om kritiken mot MP: ”Spekulationer”

Men på Twitter finns det även dem som förefaller ta Miljöpartiet i försvar, åtminstone till viss del. Nu möter istället Pekgul kritik från Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski för hennes uttalanden om Miljöpartiet.

På Twitter skriver han att Pekguls kritik mot MP i huvudsak är ”spekulationer”. Han fortsätter även med att påståendet att ”fakta är så överskattat”.

Den något märkliga tweeten från Wolodarski, i ljuset av de avslöjanden och skandaler som omgärdar Miljöpartiet, fick snabbt mothugg på Twitter. En av de som ställer sig frågande till Peter Wolodarski är moderaten Christer Mattsson som ger en syrlig kommentar till chefredaktören.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag