Zlatan satsar på att bli historisk – 100 mål gör honom till en av klubbens bästa

Zlatan firar sitt 99:e mål för Paris SG. Foto: Faksimil Youtube
  • Måndag 6 apr 2015 2015-04-06
E-post 61

PARIS Den 28:e april intar Zlatan Ibrahimovićs Paris Saint-Germain Parc de Princes för att där spela den fjärde sista matchen på hemmagräs för säsongen. För svensken handlar det dock inte om vilken kväll som helst, ett välriktat skott på mål kan nämligen göra honom historisk.

Efter två raka vinster i kvalsamlingsmatcherna mot Moldavien och Iran hyllades Zlatan Ibrahimović till skyarna av både fans och lagledare.

Under en presskonferens som hölls i onsdags skrädde inte förbundskapten Erik Hamrén orden.

– Jag har slutat förvånas av Zlatan, men jag är desto mer imponerad, berättade Hamrén för det närvarande pressuppbådet.

Efter 103 landskamper har den forne Malmöspelaren nätat 54 gånger, något som gör honom till målfarligare än både Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Gårdagens match mot Olympique de Marseille var den första ligamatchen efter landslagsuppehållet. Matchen, som även var Frankrikes svar på spanska El Classico: Le Classique, slutade i tre bollar mot två för bortalaget. Under matchen hade Zlatan två klara chanser att sätta bollen bakom Steve Mandanda, men misslyckades båda gångerna.

Zlatans högerfot kan dock ta honom ännu högre i slutet av månaden.

Kan bli historisk

Under Paris Saint-Germains ligamatch mot Lorient gjorde det svenska undret sitt 97:e, 98:e och 99:e mål i det blå matchstället.

Det finns med andra ord inte mycket som talar emot att svensken gör sitt 100:e mål för Paris SG mot Metz, något som även skulle göra honom till den näst bäste målskytten i klubbens historia, näst efter portugisen Pauleta.

Om Zlatan nätar under matchen placerar han sig även på samma nivå som Dominique Rocheteau, då den historiske anfallsspelaren hann göra exakt hundra mål i Parisklubben innan han avslutade sin karriär.

Vad som skiljer både Pauleta och Rocheteau från Zlatan är dock att de båda förra spelarna lyckades med sina bedrifter under loppet av 211, respektive 255, matcher. När Zlatan ställer sig på planen på söndag gör han det för 123:e gången, och är då bara tio mål från att bli klubbens bäste målskytt genom tiderna.

Svag motståndare

Som svenskt fan av både Zlatan och PSG kan du här köpa dina biljetter till Metz-matchen och alla andra av Paris Saint-Germains matcher.

Matchen kommer att spelas klockan 21 den 28:e april, svensk tid, och Zlatan och hans Paris SG ställs mot en seriejumbo som bara vunnit en av sina fem senaste matcher.

PSG har en aningen bättre statistik, där man igår höll sig kvar högst upp i tabellen efter segern borta mot Marseille.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag