16-åring åtalad för våldtäkt mot barn – Fick gå kvar i skola trots dom om sexuellt ofredande

Malmö tingsrätt. Foto: Wikimedia commons
  • Måndag 6 Nov 2017 2017-11-06
E-post 570

MALMÖ En 13-årig flicka ska ha blivit våldtagen av en 16-årig elev på samma skola under en idrottsdag. Händelsen ska ha ägt rum endast tolv dagar efter att pojken dömts för sexuellt ofredande mot tre andra flickor och rättegången hålls nu på fredag 10 november.

En 16-årig elev ska ha våldtagit en 13-årig flicka på en toalett under en idrottsdag. Våldtäkten ägde rum endast tolv dagar efter att 16-åringen dömdes för sexuellt ofredande på tre andra flickor på samma skola, uppger Expressen.

Enligt stämningsansökan nekar 16-åringen till våldtäkten men erkänner sig skyldig till sexuellt ofredande. Ett vittne ska ha öppnat dörren till en toalett och sett hur 16-åringen förgrep sig på en 13-årig flicka. Våldtäkten ska ha ägt rum på en idrottsdag för skolans elever. Pojken anhölls och häktades samma dag.

Rektorn för skolan har tidigare fått hård kritik för hanteringen av eleven. Tingsrätten och de tre flickornas anhöriga har kritiserat att pojken fick gå kvar i skolan även efter domen om sexuellt ofredande mot de tre flickorna.

– Inga disciplinära åtgärder har mig veterligen vidtagits, och efter dom har jag fått information att skolan inte heller då med anledning av domen vidtog några särskilda åtgärder, säger Caroline Nord, ombud för de tre flickorna som under en längre tid var utsatta för 16-åringen, till Expressen.

Kammaråklagare Ida Killeslätt yrkar att 16-åringen ska dömas för sexuellt övergrepp mot barn. Under utredningen har 16-åringen ändrat sin berättelse och erkänt övergreppen inför en skolanställd. Rättegången för våldtäkten mot 13-åringen inleds på fredagen 10 november.

När 16-åringen dömdes för sexuellt ofredande fick han 50 timmars ungdomstjänst samt ålades att betala skadestånd på sammanlagt 50 000 kronor till de tre flickorna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag