19-åring får sex års fängelse för mordförsök på polis

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 2 Nov 2018 2018-11-02
E-post 1

VÄXJÖ En 19-årig man har dömts till sex års fängelse för mordförsök på en polis. När mannen skulle stoppas av en polispatrull försökte han fly från platsen och när polisen kom ikapp knivhögg mannen den ena polisen i armen.

En augustikväll i år stoppades den 19-åriga mannen av en polispatrull i Växjö som ville kontrollera om cykeln han använde var stulen eller inte. När patrullen försökte stoppa mannen sprang han iväg och när polisen hann få tag i honom blev en av poliserna knivhuggen i armen av 19-åringen. Knivhuggningen avbröts när polisens kollega drog sitt tjänstevapen. Detta rapporterar Sydsvenskan.

Den 19-årige mannen döms nu till sex års fängelse av Växjö tingsrätt för försök till mord. Han döms även för misshandel och ringa narkotikabrott.

Växjö har upplevt flera uppseendeväckande händelser det senaste året. Den 29 oktober 2017 förstördes den lokala polisstationen när den blev utsatt för två sprängdåd.

LÄS ÄVEN: Sprängdåd mot polisstation i Växjö inatt – polischefen: ”Väldigt allvarligt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag