3-barnsmamman Rebecca misshandlades av gäng i Uppsala: ”Icke skidåkande”

Foto: Privat/Facebook
  • Söndag 19 jul 2020 2020-07-19
E-post 919

UPPSALA På vägen hem från restaurangen i Uppsala blev Rebecca Andersson och hennes syster överfallna och misshandlade av ett ”icke skidåkande” gäng, något som Fria Tider var först att rapportera om. ”Det matas slag och sparkar och stampningar mot mitt och min systers huvud”, berättar den unga trebarnsmamman i ett Facebookinlägg som fått stor spridning. – Jag är öm och fortfarande väldigt skakad efter händelsen. berättar hon för Nyheter Idag.

Trebarnsmamman Rebecca Andersson berättar i inlägget att hon ordnat barnvakt så att hon och hennes syster hade kunnat träffas ute och umgås med sina respektive män på fredagskvällen i centrala Uppsala.

”Sen när man börjar röra sig hemåt så har man turen att möta en alldeles överjävligt hygglig, icke skidåkande som utifrån det blå kallar mig och min syster horungar. Otur är att våra makar har hamnat på efter kälken och går en bit bakom oss”, skriver Rebecca Andersson och fortsätter:

”Vi ifrågasätter varför han kallar oss horungar när han inte ens känner oss.”

– Jag slår tjejer och jag kommer från Gottsunda, blir svaret från mannen.

”Sen small det. Det matas slag och sparkar och stampningar mot mitt och min systers huvud”, skriver Rebecca Andersson som beskriver hur det snabbt flockades fler till platsen.

”Han har kallat på förstärkning, 1 sekund senare kommer en ljus bil i hög fart som tvärnitar bakom oss. Ut hoppar fler som drar sina skärp och börjar mata slag mot våra makar.”

Hennes make Fredrik beskriver för Fria Tider gänget som män i 20-årsåldern med invandrarbakgrund, sannolikt Mellanöstern.

– De var inte mörkmörka, men någon utländsk härkomst på dem, säger han till Fria Tider.

Misshandeln avbröts enligt Rebecca Andersson av ordningsvakter som var nära och kom snabbt på plats.

”TACK till er ordningsvakter som reagerade direkt och kom dit rusande, TACK till er poliser som bara tog vad som kändes som 5 sekunder innan ni kom, TACK till er vittnen som lämnat eran utsaga och som inte lämnade våra sidor. Tack vare er hann det inte bli värre än vad det vart”, skriver Rebecca Andersson.

Polisen bekräftar enligt Fria Tider att det rapporterats in om en misshandel av två kvinnor ungefär vid 02.20 natten mot lördagen.

Till Nyheter Idag berättar Rebecca Andersson att överfallet fortfarande sitter i.

– Jag är öm och fortfarande väldigt skakad efter händelsen, berättar hon.

Rebecca Anderssons inlägg har delats 25 000 gånger och väckt kraftiga reaktioner. Hon kommenterar till Nyheter Idag.

– Jag har faktiskt inte sett alla kommentarer eller reaktioner men jag kan absolut tänka mig att det är väldigt blandade reaktioner.

– Precis som jag hade förväntat mig när jag valde att göra ett offentligt inlägg som även involverar ironi mot dagens styrande politik. Folk får tycka vad de vill och känner för. Jag uppskattar alla fina ord och meddelanden som jag sett och fått efter händelsen, hälsar Rebecca Andersson.

 

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag