32-årig bilförare räckte fingret åt polispatrull – visade sig sakna körkort när han stoppades

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 1 mar 2018 2018-03-01
E-post 445

SALA Plötsligt möter polispatrullen ett fordon där föraren räcker fingret åt dom. När patrullen stannar fordonet visar det sig att den 32-årige föraren har ett återkallat körkort. Han rapporteras för grov olovlig körning och får sedan lämna bilen och promenera till fots.

Klockan 16.37 på torsdagen möter en polispatrull i Sala en 32-årig bilförare i en Volvo V40 som räcker långfingret emot dom. Det var inte den smartaste idén. När polispatrullen fått stopp på föraren visar det sig att hans körkort är återkallat, varför han rapporteras för grov olovlig körning.

– Det var kanske inte hans smartaste drag, den här dagen, säger polisens RLC-befäl Linnea Hultberg till Nyheter Idag.

Efter ett förhör får mannen lämna ifrån sig bilen och lämna platsen till fots.

– De ser till att han iallafall inte åker vidare i bilen. Så den fick parkeras på något lämpligt ställe.

Du vet ingenting om 32-åringens humör efter att han fick lämna bilen ifrån sig?

– Nej, grejen är den att Salapatrullen har haft ganska mycket att göra efteråt, så jag har inte fått detaljerna kring det i efterhand. Men han stannade iallafall när de stoppade honom, han kunde likväl tänkt sticka därifrån. Men sen hur bemötandet var, det vet jag faktiskt inte.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag