Aftonbladets attack på Åkessons och Erixons son efter Expressenintervjun: ”Hur ska man tolka detta bisarra?”

Foto: Nyheter Idag/Twitter
  • Onsdag 9 okt 2019 2019-10-09
E-post 645

SVERIGE Louise Erixon och Jimmie Åkesson ställde upp i en lång TV-intervju hos Niklas Svensson i Expressen-TV. Det fick Jonna Sima, ledarskribent på Aftonbladet, att gå till personangrepp på Twitter mot paret och deras son.

Det är i Expressen-TV:s nya satsning ”Direkt med Niklas Svensson” som Expressenprofilen träffar SD-paret Louise Erixon, Sölvesborgs kommunalråd, och Jimmie Åkesson, partiledare.

I intervjun berättar paret om sin son och de nämner, utan att vara överdrivet allvarliga, att sonen ett tag tittade på Youtubefilmer med Per Albin Hansson.

Någon som tog det mycket allvarligt var däremot Aftonbladets Jonna Sima som kommenterar på Twitter:

”Hur ska man tolka detta bisarra?! Jimmie Åkessons och Louise Erixons femårige son påstås älska historier om Per Albin Hansson”, skriver Sima.

 

I en efterföljande diskussion på Twitter med SD:s presschef Henrik Gustafsson vägrar Jonna Sima backa och tar istället till oförskämdheter.

 

Twitteranvändaren Grisbrottaren påpekar att Sima tidigare var mycket kritisk när hennes kollega Anders Lindbergs barn syntes – med maskade ansikten – på en bild när Nyheter Idag avslöjade att Lindberg åkte på flygsemester trots tidigare tweets om flygskam.

Det är inte första gången som Aftonbladets Jonna Sima är i blåsväder för attacker på Erixon och Åkesson. Förra året nazistanklagade Jonna Sima Louise Erixon i en ledartext där Sima påstod att Erixon i Sölvesborg ledde en ”blåbrun väg”.

Sima har tidigare varit ute och slagit larm om hätsk retorik.

Läs även: Aftonbladetprofilen Sima larmar om hätsk retorik – anklagar själv M för att samarbeta med nazister

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag