”Aftonbladets politiska chefredaktör har degenererat”: Virtanen till attack efter att han fått sparken

Foto: Pressbild Sveriges Radio samt Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons
  • Söndag 29 okt 2017 2017-10-29
E-post 632

STOCKHOLM ”Nu har Aftonbladets politiska chefredaktör degenererat till någon som vänder kappan efter den populistiska vinden”, säger Fredrik Virtanen i ett uttalande efter att Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson tidigare under söndagen meddelat att Virtanen får sparken.

Under söndagen publicerar Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson en ledare där hon kommenterar vad hon kallar ”krisen på Aftonbladet”. I den ledaren meddelar hon att medarbetaren Fredrik Virtanen inte längre kan fortsätta på tidningen. Detta efter att en rad kvinnor berättat om olika sexövergrepp som Virtanen, enligt deras berättelser, utsatt dom för.

”Ledarsidan är tidningens röst. Det är en väldigt speciell roll att skriva här. Oavsett vad utredningen kommer fram till, så är min bedömning att Fredrik Virtanen inte längre kan medverka på Aftonbladets ledarsida”, skriver Pettersson.

Virtanen till motattack: Pettersson har ”degenererat”

Beskedet om att Virtanen får sluta på tidningen är inget han tar emot med ro. Enligt Virtanen borde Pettersson stå upp för honom istället för att lämna dagens besked.

– Det har känts som att Karin Pettersson haft en ryggrad som inte viker. Nu har Aftonbladets politiska chefredaktör degenererat till någon som vänder kappan efter den populistiska vinden, säger Virtanen i ett uttalande som Aftonbladet publicerar.

I uttalandet poängterar Virtanen att han arbetat på Aftonbladets ledarredaktion i sex år. Under den tiden har ledarredaktionen stöttat honom i ”många svåra perioder av påhopp, hot och hat från meningsmotståndare och högerextrema”. Han säger även att han fått stöttning under denna kris.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag