Äldre man körde in i elsparkcykel – avled

https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Foto: Ivan Radic CC BY 2.0
  • Måndag 27 sep 2021 2021-09-27
E-post

VÄSTERÅS En äldre man avled på söndagen efter att ha kört på en parkerad elsparkcykel. Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen vållande till annans död.

Vid 15-tiden på söndagen fick polisen larm om att en man kolliderat med en elsparkcykel i området Vetterstorp i Västerås. Mannen skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

– Han färdades på en cykelbana där det var en nedförsbacke och enligt vittnena vi pratat med hade han ganska hög fart. På cykelbanan har det stått en elsparkcykel parkerad, säger Per Andersson, jourhavande förundersökningsledare, till SVT.

– Enligt de vittnesuppgifter vi har, så har den (elsparkcykeln) stått upp.

SVT skriver att mannen var 75 år eller äldre. Han färdades på en trehjulig cykel med elmotor.

– Vi har tagit den avlidnes cykel i beslag för att se om den fungerat som den ska. Det kan även vara så att det rör sig om en olycka. Men för att ta beslag måste man inleda en förundersökning, säger Per Andersson.

Polisen rubricerar ärendet som vållande till annans död.

Sent på söndagskvällen hade polisen ingen misstänkt, men man har uppgett att företaget som äger elsparkcykeln samt den person som lämnat den på platsen kan komma att bli föremål för utredningen.

Läs även: 12-årig flicka rånad av gäng i Malmö

Läs även: Malmöområden ”no go-zoner” för elsparkcyklar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag