Ambulanshelikopter beskjuten med grön laser

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Janders (Public domain)
  • Söndag 15 sep 2019 2019-09-15
E-post 73

SOLNA En ambulanshelikopter som var ute på uppdrag under natten till söndagen besköts med grön laser. En ur besättningen träffades i ögat, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

– Helikoptern hade varit på hemväg till Visby och fick då ett nytt uppdrag i Nynäshamn med omnejd, och fick hämta en person där. Sedan skulle man transportera den patienten till Karolinska, och det var då man blev beskjuten, säger Cecilia Gustafsson, verksamhetschef på Falck ambulans Gotland, till Ekot.

En i besättningen träffades i ögat vilket vållade honom smärta. Vid ankomst till Nya Karolinska i Solna kunde man överlämna patienten och ge besättningsmedlemmen vård. Helikoptern återvände sedan till Gotland där man bytte ut besättningen.

– Det är ytterst allvarligt. Dels att vi har folk som jobbar med sjukvård och i ambulanshelikopter som blir skadade, sedan sätter man en transportenhet ur drift. Vi har väldigt få resurser så det kan innebära att sjuka patienter inte får den vård de behöver i tid, säger Cecilia Gustafsson till Ekot.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag