Anmälan om hets mot folkgrupp efter propalestinsk manifestation

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 13 maj 2021 2021-05-13
E-post 250

MALMÖ På onsdagen hölls en propalestinsk manifestation på Möllevångstorget i Malmö. En anmälan om hets mot folkgrupp upprättades efter att en person hade uttryckt sig hatiskt mot judar.

På sin sajt skriver polisen att det var vid 14-tiden på onsdagen som ett 60-tal personer hade samlats på Möllevångstorget för en icke tillståndsgiven propalestinsk manifestation.

Då sammankomsten innehöll fler än de åtta personer som tillåts under pandemin inledde polisen en dialog som slutade med att manifestationen upplöstes självmant.

”När folk börjar lämna platsen, börjar en person uttala hotelser och missaktning mot judar och judendomen. Personen, som tycks agera självständigt, identifieras och är misstänkt för hets mot folkgrupp”, skriver polisen.

Man upprättade även en anmälan om brott mot ordningslagen.

Senare på eftermiddagen samlades ett tiotal personer för ytterligare en propalestinsk manifestation. Även den var icke tillståndsgiven men polisen skriver att det ”gick lugnt till”. Ärendet rubriceras som brott mot ordningslagen.

På kvällen skedde en till manifestation på samma tema – denna gång i form av en fordonskonvoj med cirka 100 fordon som körde från området Rosengård till centrala Malmö, för att sedan återvända till Rosengård.

”Polisen har underlättat för genomförandet och trafiksituationen, bland annat genom att eskortera konvojen och dirigera trafik i olika vägkorsningar”, skriver polisen.

Även denna gång saknade sammankomsten tillstånd och polisen skrev en anmälan om brott mot ordningslagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag